Prajitura cu branza

de mirela0911 in Prajituri, 1 Iul 2014 | 5534 vizualizari

 

Prajitura asta "s-a nascut" in urma ratarii unei alte prajituri, mai exact nu mi s-a batut spuma albusurile cand vroiam sa fac o foaie. Imi parea rau sa le arunc asa ca le-am pus deoparte si am continuat prajitura respectiva cu alte oua. Si in timp ce faceam prajitura mi-a venit ideea sa fac ceva cu branza, stiind ca mai am vreo 300 g ramasa prin frigider.
A iesit asa de buna ca s-a terminat prima!

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 2 oua
  • 6 lg zahar
  • un praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 ml ulei
  • faina cat sa iasa o compozitie un pic mai groasa ca pentru clatite (nu mai stiu cata faina am pus)
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g branza de vaci cremoasa
  • 1 galbenus
  • 3 lg zahar (sau dupa gust)
  • 50 g ciocolata amaruie
  • 1-2 lg lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu branza:

Se bat bine ouale impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga uleiul, coaja rasa de lamaie iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Se obtine o compozitie putin mai groasa decat aluatul de clatite. Se toarna compozitia intr-un vas de yena uns cu unt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade. 

Intre timp se pregateste branza. Se amesteca cu zaharul pana ce acesta se topeste si se adauga galbenusul. Se omogenizeaza. Intr-o craticioara se pune ciocolata cu 1-2 lg lapte sa se topeasca. Se lasa la racit si se amesteca apoi cu 1/3 din crema de branza.

Cand blatul este pe jumatate copt, se scoate din cuptor, se toarna crema de branza deasupra iar din loc in loc se aseaza cu lingura branza cu ciocolata, formandu-se niste buline plate. Se da din nou la cuptor si se lasa pana ce trece testul cu scobitoarea. Se lasa la racit si se serveste! Este mai buna a doua zi! Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Duo mousse de ciocolata cu Miez de lapte si sos de capsuni